De Beste Terras in Helmond Die Je Absoluut Moet Bezoeken

Als het zonnetje schijnt en de temperaturen stijgen, is er niets lekkerder dan neerstrijken op een gezellig terras. Helmond, een stad vol charme en karakter, biedt een scala aan fantastische terrasjes waar je kunt genieten van een drankje, een hapje en goed gezelschap. In deze blogpost nemen we je mee op een reis langs de leukste Terras in Helmond, perfect voor iedere gelegenheid.

Waarom Helmond het Terrasparadijs van Noord-Brabant is

Helmond heeft de laatste jaren een ware transformatie ondergaan. De stad combineert historische charme met moderne voorzieningen, wat resulteert in een unieke mix van oude en nieuwe hotspots. Maar waarom is Helmond juist zo geschikt voor terrasjesliefhebbers?

Ten eerste biedt Helmond een gevarieerd aanbod aan terrasjes, van knusse pleintjes tot ruime stadsparken. Ten tweede heeft de stad een levendige cultuur met veel evenementen en activiteiten, waardoor je altijd iets te doen hebt terwijl je geniet van je drankje. Tot slot is de Brabantse gastvrijheid voelbaar in elk café en restaurant.

De Helmondse Terrascultuur

De terrascultuur in Helmond is indrukwekkend te noemen. In de lente en zomermaanden zie je de terrassen volstromen met mensen die genieten van het mooie weer en elkaars gezelschap. Van vroege ochtendkoffie tot late avondborrels, elk moment van de dag is perfect voor een bezoek aan een van de vele terrasjes.

Het is ook gebruikelijk dat de lokale horeca speciale evenementen organiseert op hun terrassen, zoals live muziekoptredens, thema-avonden en proeverijen. Dit draagt bij aan de gezellige en uitnodigende sfeer die Helmond zo uniek maakt.

Historische Plekken om te Zitten

Helmond heeft een rijke historie en dit is duidelijk zichtbaar in de terrassen van de stad. Sommige terrasjes bevinden zich op historische locaties, zoals oude pleinen en monumentale panden. Deze plekken bieden niet alleen een prachtige achtergrond, maar ook een unieke sfeer die je nergens anders vindt.

Een voorbeeld hiervan is het terras bij Kasteel Helmond. Dit middeleeuwse kasteel biedt een prachtig uitzicht en een serene omgeving, ideaal voor een rustig drankje of een romantisch diner. Ook het terras bij de Lambertuskerk is een aanrader. Hier kun je genieten van een drankje met uitzicht op een van de oudste kerken van de stad.

Moderne Terras voor de Hippe Bezoekers

Voor degenen die houden van een modernere sfeer, heeft Helmond ook genoeg te bieden. De stad heeft tal van trendy cafés en restaurants met eigentijdse terrassen. Deze plekken zijn vaak ingericht met hippe meubels, sfeervolle verlichting en bieden een menu vol met moderne gerechten en cocktails.

Een populaire plek onder de jongere bezoekers is bijvoorbeeld Bar Le Duc. Met zijn chique inrichting en uitgebreide cocktailkaart is dit de perfecte plek voor een avondje uit. Daarnaast is ook Downtown Helmond een hotspot die je niet mag missen. Dit café heeft een groot terras en staat bekend om zijn lekkere hapjes en ontspannen sfeer.

Gezinsvriendelijke Terras in Helmond

Als je met het hele gezin op pad bent, zijn er ook genoeg terrasjes in Helmond waar je terecht kunt. Deze plekken bieden vaak speciale kindermenu’s, speelgelegenheden en een ontspannen sfeer waar zowel kinderen als ouders van kunnen genieten.

Een aanrader is het terras bij Speelpark de Warande. Dit park heeft niet alleen een prachtig terras maar ook een grote speeltuin waar de kinderen zich kunnen vermaken terwijl jij geniet van een kopje koffie. Ook het terras bij Paviljoen de Warande is ideaal voor families. Hier kun je genieten van een uitgebreide lunch terwijl de kinderen spelen in de nabijgelegen speeltuin.

Terras voor de Bierliefhebbers

Voor de bierliefhebbers onder ons heeft Helmond ook genoeg te bieden. De stad heeft verschillende cafés en kroegen met een uitgebreid aanbod aan speciaalbieren, zowel van lokale brouwerijen als internationale merken.

Een van de must-visit plekken is Biercafé de Troubadour. Dit café heeft een groot terras en een indrukwekkende bierkaart met meer dan 100 verschillende bieren. Ook Café Franske is een aanrader. Dit gezellige café heeft een ruim terras en biedt een breed scala aan bieren, van klassiekers tot nieuwe ontdekkingen.

Het Verkennen van Culinaire Hoogstandjes

Als je een echte fijnproever bent, dan zul je zeker genieten van de culinaire terrasjes in Helmond. Veel restaurants in de stad zijn trots op hun gastronomische aanbod en bieden heerlijke gerechten die je kunt proeven terwijl je geniet van de buitenlucht.

Restaurant De Rozario, bijvoorbeeld, heeft een prachtig terras en staat bekend om zijn verfijnde gerechten en uitstekende service. Ook Brasserie Jut & Jul is een culinaire hotspot die je niet mag missen. Hier kun je terecht voor een heerlijke lunch of diner, bereid met verse en lokale ingrediënten.

De Beste Koffieterrasjes

Voor de koffieliefhebbers zijn er tal van gezellige koffieterrasjes in Helmond. Of je nu houdt van een sterke espresso, een romige cappuccino, of een trendy flat white, je vindt het hier allemaal.

Een aanrader is CoffeeLab. Dit café heeft een hip terras en een uitgebreide koffiemenu, perfect voor een ontspannen ochtend of middag. Ook Bij De Buren is een plek die je niet mag missen. Hier kun je genieten van een heerlijk kopje koffie met een stuk zelfgemaakte taart erbij.

Ontspannen Aan Het Water

Er is iets bijzonders aan het zitten aan het water met een drankje in de hand. Helmond heeft verschillende terrasjes die zich aan het water bevinden, wat zorgt voor een extra ontspannen sfeer.

Een van de mooiste plekken is het terras bij De Steenoven. Dit restaurant ligt aan de Zuid-Willemsvaart en biedt een prachtig uitzicht over het water. Ook het terras bij Brasserie de Haven is een aanrader. Hier kun je genieten van een drankje terwijl je de boten ziet voorbijvaren.

Terras met Live Muziek

Niets verhoogt de sfeer van een terras zoals live muziek. Helmond heeft verschillende terrassen waar regelmatig live optredens worden gehouden, variërend van jazz en blues tot pop en rock.

Een populaire plek is Café Zeezicht. Dit café heeft een groot terras en organiseert regelmatig live muziekavonden. Ook Muziekcafé Helmond is een hotspot voor livemuziek. Hier kun je genieten van een drankje en tegelijkertijd luisteren naar geweldige bands en artiesten.

De Verborgen Pareltjes van Helmond

Naast de bekende hotspots heeft Helmond ook een aantal verborgen pareltjes als het gaat om terrasjes. Deze plekken zijn minder bekend, maar daarom niet minder de moeite waard.

Een voorbeeld hiervan is Het Ketelhuis. Dit café heeft een knus terras en een ontspannen sfeer, perfect voor een rustige middag. Ook De Pionier is een plek die je niet mag missen. Dit café ligt net buiten het centrum en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende natuur.

Seizoensgebonden Terras in Helmond

Sommige terrasjes in Helmond komen pas echt tot leven in bepaalde seizoenen. In de lente en zomer zie je de terrassen volstromen met mensen die genieten van het mooie weer, terwijl in de herfst en winter de terrassen worden omgetoverd tot gezellige winterwonderlands.

Een aanrader is het terras bij Winterland Helmond. Dit terras opent elk jaar tijdens de wintermaanden en biedt een unieke sfeer met vuurkorven, warme chocolademelk en winterse lekkernijen. Ook het terras bij De Cacaofabriek is een seizoensgebonden hotspot. Hier kun je genieten van een drankje terwijl je uitkijkt over de winterse landschappen.

Tot Slot

Helmond is zonder twijfel een paradijs voor terrasjesliefhebbers. Of je nu houdt van historische plekken, moderne hotspots, gezinsvriendelijke terrassen of culinaire hoogstandjes, je vindt het hier allemaal. Dus waar wacht je nog op? Trek eropuit en ontdek de beste terrasjes die Helmond te bieden heeft.

Ben je op zoek naar meer tips en aanbevelingen? Volg ons dan op social media en blijf op de hoogte van de nieuwste hotspots en evenementen in Helmond.

Gerelateerde artikelen